Vector tekening van foto


foto naar vector

 


Een foto omzetten naar vector kan op verschillende manieren. Afhankelijk van het gewenste eindresultaat kan ik dit op verschillende manieren doen.

De vectortekening van de hond werd gebruikt voor een gravure. Kleur was dus niet nodig bij deze omzetting. Omdat automatisch vectoriseren geen mooi resultaat geeft heb ik de hond handmatig nagetekend. Hierdoor krijgt de tekening een meer gestilleerde uitstraling. De uiteindelijke vectortekening kan gebruikt worden voor drukwerk, belettering, graveren,etc.

De foto van de orchidee diende als voorbeeld voor een logo welke metershoog op een vrachtwagen zou worden angebracht.Hij hoefde dus niet exact hetzelfde te zijn. Hierdoor kon ik een groot gedeelte van het onwerp spiegelen, waardoor het logo meer evenwichtig werd.

 

In tegenstelling tot het vectoriseren van logo's waarbij het logo zo exact mogelijk wordt nagetekend, is bij het vectoriseren van foto's veel meer creativiteit en kennis nodig. En zijn er ook legio mogelijkheden om een mooi eindresultaat te krijgen.

Hieronder een realistische vectortekening van een oog. Met zeer veel details.Op het tweede plaatje ziet u de getekende vectorlijnen staan die gebruikt zijn om het uiteindelijke resultaat te krijgen.

vector oog

 

Voor gebruiksaanwijzingen, produktontwerpen, plattegronden e.d. is een lijntekening meer geschikt. Hierin kan natuurlijk ook bepaald worden hoeveel details er zichtbaar moeten blijven.

lijntekening

 

Kortom er is van alles mogelijk met uw foto. Het uiteindelijke resultaat hangt dus erg af van uw wensen.

- Moet het zo realistisch mogelijk of mag het gestileerd zijn.
- Wilt u full colour, een beperkt kleurenpallet of slechts één kleur.
- Hoe groot wordt het afgedrukt, hoeveel details wilt u ?
- Wilt u een lijntekening of een realistische tekening?

Kijk ook eens op deze pagina's voor meer voorbeelden van foto naar vector:

Tekening voor glasgravure
Foto van een auto naar vectortekening